Projectes

BAIXEM AL CARRER

Què és això?

Fem sortides pel barri i la muntanya de Montjuic, amb voluntaris/es i gent gran del barri que fa temps que no surt de casa seva.

I com funciona?

Els responsables recollim algunes persones grans del barri que, per la seva mobilitat reduïda i les carències d’accessibilitat del seu edifici, no poden sortir sols al carrer, i alguns/es ja fa temps que no ho fan.

Arribats al destí, ens trobem amb els voluntaris per iniciar la passejada. Durant una hora, aproxidament, passem una bona estona tot passejant.

Fem barri!

Aquest projecte està impulsat per les Comissions de Salut i de Gent Gran del Pla Comunitari Poble-sec, gestionat per la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec, i s’inclou al programa “Salut als Barris”, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Visita la nostra web https://baixemalcarrer.wix.com/baixemalcarrer i si t'agrada contacta'ns a: 

baixemalcarrer@gmail.com; Tf. 934432172; Casal Elkano (c. Elkano 24)

 


 

 

 

 Amb el suport econòmic de: 

   Aportacions principals: Caritas, Bayer

  Altres aportacions: donacions particulars, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona

 

                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

Grup de trobada de dones

Aquest grup, dinamitzat per Psicòlegs Sense Fronteres, és un espai de relació que facilita a les dones que hi participen la possibilitat de compartir preocupacions, expressar sentiments lligats amb el desarrelament que comporta el procés migratori, conèixer a altres dones en la seva mateixa situació i crear xarxa social per tal de facilitar-los l’adaptació a l’entorn alhora que se les acompanya en el procés d’inserció social, familiar i laboral.

Febrer 2010

Desprès d'uns mesos de descans tornem a rependre el grup de dones.


Per aquesta tanda de dotze sessions hem afegit algunes novetats que us adjunto (en el díptic s'han fet modificacions, us el faré arribar tan aviat el tingui):


Inici: 11 Març 2010

Finalització: 27 Maig 2010

Lloc de realització: Centre Cívic El Sortidor

Dia: Dijous

Hora: 15:30h – 17:00h

 

Grup: Dones autòctones i immigrades

18 / 60 anys

Baix/Mig nivell d’estrés, tristessa, soledat, problemes adaptació, moment de crisi personal, problemes de somatització.

 

Per fer les derivacions seguirem el procediment de sempre: m'envieu un mail a aquesta adreça amb el nom de la persona interessada, l'edat, nacionalitat i telèfon i, desprès, jo mateixa em posaré en contacte amb ella per acabar de concretar.

A més, continuem amb les pautes per donar a conèixer el grup a les usuàries:
- Fer molt d'emfàsi en els beneficis que pot tenir aquest grup en elles (conèixer d'altres persones, tenir un espai on compartir el que els hi està passant,...) més que en els seus símptomes.
- Vendre més l'espai: un lloc on anar per sentir-se més recolzada,....
- Insistir en que vinguin a la primera sessió, desprès si a elles els hi agrada ja aniran venint a les altres.

Us agraïria fèssiu arribar aquesta informació a qui creieu convenient i per qualsevol consulta no dubteu en trucar-me.

Gràcies per avançat pel vostre suport!
Salutacions,"

Remeis Naturals

Conjuntament amb la comissió gent gran, es va iniciar un procés per recopilar remeis naturals que solien utilitzar els nostres avis i àvies, posant èmfasi en el treball intergeneracional. D’aquest projecte en va sortir un llibret amb unes seixanta receptes i amb la seva difusió es pretén recuperar i fomentar l’ús de molts remeis casolans, que perduren en la saviesa de la gent gran i que esdevenen una alternativa al consum excessiu de medicaments.

Taller d’hàbits saludables

Activitats adreçades a infants, adolescents, joves i famílies amb la finalitat de fomentar una bona alimentació, la realització d’exercici físic, detectar i prevenir riscos derivats de transtorns alimentaris i orientacions sobre com fer una bona compra.