Comissió de Salut

La comissió salut és una de les cinc comissions de treball que configuren el Pla Comunitari Poble-sec. La primera vegada que ens vam reunir va ser el desembre del 2005 i des de llavors ho venim fent un cop al mes, amb la voluntat de treballar plegats per a millorar la salut dels nostres veïns i veïnes, entesa en les seves tres dimensions: biològica, psicològica i social. Per aquest motiu promovem els bons hàbits alimentaris, l’exercici físic i les relacions personals, posant en comú les necessitats i oportunitats de treball que observem i plantejant idees i propostes que anem desenvolupant de forma conjunta.

 

En aquest sentit, toca re-educar, educar i educar-nos per donar un nou sentit al concepte de salut, treballant amb les persones, amb les famílies i amb la comunitat per dotar-nos d’eines que ens ajudin a tenir una millor cura de la salut de tots i de totes, amb la finalitat de reduir l’excessiva dependència dels serveis mèdics i dels fàrmacs i potenciar l'autonomia de les persones.

 

Busquem respostes col.lectives als problemes que ens afecten, perquè els veïns i veïnes del Poble-sec siguin cada cop més protagonistes i no tan sols espectadors del que passa al barri.

 

Els objectius de la comissió són:

  • Donar-nos a conèixer.
  • Conèixer els problemes de salut del barri. 
  • Per poder encetar activitats dirigides a: 
  1.    Millorar la salut física i mental de les persones del barri.
  2.    Promoure hàbits de vida saludables
  3.    Disminuir desigualtats en salut.
  • Crear xarxes i vincles poderosos entre entitats, persones i l'administració.